Slinge 303: de eerste palen de grond in

Op woensdag 28 februari gingen de eerste palen van het project Slinge 303 de grond in! Na een uitgebreid voortraject ging de bouw van basisschool Het Epos en 53 appartementen feestelijk van start.

 

Officiële start van de bouw

Het programma werd met een welkomstwoord door Arjan Geelen, directeur Heijmans Vastgoed, geopend. De 100 genodigden en 120 kinderen wandelden samen naar de bouwplaats waar Jos Melchers, directeur Stadontwikkeling een toespraak hield. Na zijn toespraak nam Hidde Verkade, directeur Het Epos, het woord. Hierna gingen zes kinderen met zes directieleden bij hun toegewezen paal staan. Bij het klinken van het startsignaal sloegen de duo’s vol enthousiasme de zes palen de grond in, waarmee ze op feestelijke en bijzondere wijze de start van de bouw markeerden.

 

De leerlingen van Het Epos hebben zelf de bouwhekken prachtig versierd. Van de ontvangst van de gasten met hapjes en drankjes tot de toespraken en de feestelijke handelingen op de bouwplaats, elk element van het programma droeg bij aan de officiële start van de bouw van Slinge 303.

 

Hybride stadsblok
In het hart van Zuidwijk staat straks het stoere gebouw van Slinge 303 met 53 koopappartementen en een basisschool. Het ontwerp is gebaseerd op de naoorlogse wederopbouw architectuur in een hedendaagse jas. Het gebruik van natuurlijke materialen als hout, beton en groen gekleurd metselwerk geven het geheel een natuurlijke, vriendelijke uitstraling. Ook de zachte plint en de glijbaan naar buiten dragen hieraan bij. In het ontwerp van het hybride stadsblok is gekeken naar het transformeren van de kolossale omvang van het gebouw naar een schaal die kindvriendelijk is. Iedere keuze in het ontwerp is gebaseerd op de vraag: hoe dient deze keuze het onderwijs?

 

Schoolgebouw Het Epos
De school bestaat straks uit grote lokalen van 110m2 en een gymzaal met kleedruimtes. Aan de buitenkant wordt de gymzaal door een kunstenaar voorzien van een kunstwerk. De begane grond is centralistisch opgezet met in het midden de aula en een vide, met daaromheen de dubbele lokalen. Vanuit de centrale hal wordt er verbinding gemaakt met buiten en andersom. Verdeeld in de ruimte zitten speciale lokalen voor de bibliotheek, het koken en techniek.

Wonen in Slinge 303

De koopwoningen van Slinge 303 dragen bij aan een aantrekkelijker woonmilieu; goed geïsoleerd en energiezuinig. De woontoren bestaat uit acht verschillende type appartementen, met oppervlaktes variërend van circa 60 tot 108 m2 en hebben allemaal een royale veranda. Ze zijn geschikt voor starters, jonge gezinnen en ouderen.

 

Tot slot
Samen met Heijmans Vastgoed, KAW Architecten en Gebr. Verschoor wordt er naar verwachting tot en met 2025 gewerkt aan dit project.
Wil je meer lezen over basisschool Het Epos? Ga naar de webpagina of naar de website van Het Epos.

Hier vind je meer informatie over de koopwoningen.