Afgeronde programma’s

'N Cor

Het doel van ‘N Cor (Nieuwe Culturele Ondernemers Rotterdam) was om in 2014 tot en met 2016 bij te dragen aan vernieuwing en diversiteit binnen de culturele sector. Stichting De Verre Bergen selecteerde twee groepen van elk vijf getalenteerde ondernemers. Gedurende een jaar doorliepen de culturele ondernemers een uitgebreid programma. Daarnaast kregen zij een budget van Stichting De Verre Bergen om een vernieuwende culturele activiteit voor de stad Rotterdam te organiseren.

Cultuurwerkplaats

In de cultuurwerkplaats zijn in de periode 2013 tot en met 2016 meer dan tien kunst- en cultuureducatie projecten ontwikkeld in samenwerking met bewoners en buurtpartners in Hillesluis en Afrikaanderwijk. De projecten hadden gezamenlijk ten doel om op individueel niveau bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de lokale jeugd en aan een betere leefbaarheid op buurtniveau.

Peutercollege

Het Peutercollege bereidde van 2012 tot en met 2018 kinderen van 2 en 3 jaar met een intensief speel- en leerprogramma voor op de basisschool. Met extra begeleiding als dat nodig was, om er zo aan bij te dragen dat minder kinderen aan de basisschool begonnen met een grote achterstand.