Nieuw Vaarwater

Rotterdammers blijvend financieel sterk

Schuldhulpverlening en schuldsanering korter, doelmatiger en duurzamer inrichten.
Het doel

Duurzaam uit de schulden

SNV biedt professionele financiële ondersteuning op een persoonlijke en betrokken manier. Dit betekent dat we meer tijd en aandacht aan klanten besteden en, waar mogelijk, sneller schulden saneren. Daardoor wil het programma Nieuw Vaarwater mensen duurzaam naar een zo groot mogelijke vorm van (financiële) redzaamheid brengen. Iedere Rotterdammer met lichte en problematische schulden is welkom.
Het aanbod

Beschermingsbewind & budgetbeheer

Stichting Nieuw Vaarwater biedt vanuit twee bewindvoerderskantoren, Manna Support en De Maas Dienstverlening, beschermingsbewind en budgetbeheer aan. Deze organisaties leveren financiële dienstverlening op maat, afgestemd op de financiële situatie van de klant. De financiële experts beheren tijdelijk de persoonlijke financiën van de klanten, om orde en structuur te creëren en om samen een realistisch budgetplan te maken. Deze aanpak is gericht op het begeleiden naar meer en langdurige financiële redzaamheid, zodat Rotterdammers niet tijdelijk maar blijvend financieel sterk zijn. Wanneer een klant niet zelf de schulden kan oplossen, werken we samen met Kredietbank Rotterdam en Fonds De Loods, om snel een passende oplossing te vinden.
Het onderzoek

Duurzaam ondersteunen biedt mensen meer perspectief

Op termijn moet onderzoek uitwijzen of de aanpak van Nieuw Vaarwater leidt tot betere uitkomsten voor de klant tijdens de begeleiding en daarna. Daarbij zal het onderzoek zich richten op financiële redzaamheid, verbeterd toekomstperspectief en de vraag of en hoe terugval voor de klant blijvend voorkomen wordt.
1.633
Het aantal mensen dat we gedurende 2023 hebben geholpen
43.000
De gemiddelde schuld

Bas R.

Directeur

Bas W.

Programma manager en Programmadirecteur SNV