Opening van Stichting Je Goed Recht’s eerste rechtshulpwinkel aan de Beijerlandselaan

De eerste rechtswinkel van Stichting Je Goed Recht (SJGR) opende haar deuren aan de Beijerlandselaan op donderdagmiddag 19 september. Deze stichting voorziet in gratis juridische hulp voor zaken zoals boetes of werk gerelateerde problemen. Al veel Rotterdammers hebben hier profijt van ondervonden.

 

“We zijn met onze spreekuren overal te vinden in Rotterdam, van Ommoord tot Oud-Mathenesse en van het Oude Noorden tot de Beverwaard” zegt Carlijn Vervoort, interim directeur van SJGR. De stichting merkte op dat er behoefte was aan een vaste locatie. Tijdens de verhuizing liepen er al geïnteresseerden binnen.

Masterstudent Rana, een van de juridische hulpverleners, zegt: “Mensen krijgen eindelijk een antwoord waar ze lang op gewacht hebben.” Ze voegt eraan toe dat velen advies vragen over toeslagen waar ze mogelijk recht op hebben, maar niet durven te vragen.

Carlijn merkt op dat de spreekuren behoorlijk druk zijn. “We zien een toename in het aantal mensen dat hulp zoekt.” Zij benoemt dat het leven complexer is geworden en dat sommige systemen ingewikkeld en moeilijk zijn.”

 

OPEN Rotterdam kwam ook langs. Bekijk hier het mediabericht en de video!