Meer groen voor plein Kokerstraat

Dit bericht is een onderdeel van GroenR

Het plein aan de Kokerstraat wordt vanaf dit voorjaar omgevormd tot een groener en mooier plein. Voor kinderen wordt het een heerlijke plek om te spelen en bewoners kunnen er genieten van de schaduw- en bloemrijke bomen en planten. Over de inrichting van het plein hebben bewoners vorig jaar volop meegedacht. De gemeente en Stichting De Verre Bergen zorgen voor de financiering.

 

Overeenkomst

Vandaag ondertekenden wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) en de directeur van Stichting De Verre Bergen, Roelof Prins – de samenwerkingsovereenkomst. Hierin staan de afspraken die zij hebben gemaakt over aanleg en onderhoud van het plein. SDVB gaat daarnaast bewoners bevragen naar hun beleving van het groenere plein. SDVB heeft een bedrag van € 360.000 beschikbaar gesteld voor de aanleg van het plein. De gemeentelijke investering bedraagt € 150.000.

 

Roelof Prins: ‘’Onze missie is een sterker Rotterdam, en wij denken dat vergroening daarbij helpt. We richten ons op de directe leefomgeving van Rotterdammers, en in het bijzonder de wijken waar in verhouding weinig groen is. Het afgelopen jaar heeft iedereen meer tijd thuis doorgebracht. Een fijne leefomgeving is dan natuurlijk heel belangrijk. Ook uit onderzoek blijkt dat vergroening positieve invloed kan hebben op bewoners. Het plein aan de Kokerstraat is een mooie plek om dit te gaan testen. We kijken ernaar uit om samen met de gemeente én de bewoners een groene oase van het plein te maken.’’

 

Rotterdam gaat voor groen

Wethouder Wijbenga: “Ik ben erg blij met deze samenwerking met Stichting De Verre Bergen, die ook perfect past bij onze Rotterdamse groene doelen. Sinds twee jaar werken wij vanuit het actieplan Rotterdam gaat voor groen aan 20 hectare extra groen in de stad. Daarin is opgenomen dat in Rotterdam Zuid onder meer vijf pleinen worden aangepakt. Dit doen we in samenwerking met Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Het plein aan de Kokerstraat is daar één van. Samen gaan we er met én voor de bewoners een prachtig plein van maken.”